Sokkeskuffen

Jeg måtte for nyligt smide mine første perfekte sokker ud efter ca. 4 år, hvor de i sær i vinterhalvåret er brugt jævnligt. De har været blandet favoritterne i skuffen og er blevet klonet mange gange- faktisk er dette par nummer 9 til mig selv. Hertil kommer lidt til gaver, blandt andet til svogeren, som jo næsten var døden nær for nogle måneder siden.

DSC_2081

DSC_2084

Det er ikke alle par, som er nået til bloggen, men alle 8 par i skuffen er elsket og bliver brugt.

Fakta:

Mønster: Mit eget, som er udviklet over tid.

Pind: 3 mm

Garn: Brugsens strømpegarn,

Forbrug: ca 96 gram – jeg løb tør for garn, så det yderste af tåen blev lysegrå – gad vide om skafterne er blevet et par omgange længere end normalt?

Størrelse: 39

Ændringer: 

Hot or Not: Siger vist sig selv 😀

 

Livsredning.

Jeg har en svoger, som sætter ualmindelig stor pris på hjemmestrik. Normalt er det svigerinden der sikre forsyningerne, men lige præcis strømper er ikke i høj kurs på hendes pinde.

Svogeren var løbet helt tør for hjemmestrikket strømper og var næsten ved at gå til i mangle af netop strømper, så jeg måtte naturligvis i gang med pindene i anledningen af en en fødselsdag for nylig. Det blev til hele 3 par – det ene blev dog ikke helt færdige inden dagen, men heldigvis for forventningens glæde.

Billede 01-02-15 13.13.08

Jeg valgte Brugsens strømpegarn, dels fordi det er solidt – og holdbarheden bliver testet max, dels fordi jeg kan tillade mig at nappe en pind 3 og stadigvæk få en relativ fast strømpe.Billede 01-02-15 13.13.27

Hæl og tå er strikket i rester, jeg bruger selv en str. 39 og med relative lange skafter bruger jeg et nøgle pr. strømpe til mig selv, så jeg turde ikke satse på det gik med en str. 41.Billede 01-02-15 13.14.05

Opskriften er helt min egen sammensætning – den perfekte, helt som jeg strikker dem til mig selv. Gode lange skafter, en lækker kilehæl med lidt rib effekt på selve hælkappen og sidst men ikke mindst gode muligheder for at lave en flot opsamling af masker. Strømpen er til sidst sluttet af med en båndtå.Billede 18-02-15 13.22.11

Fakta:

Mønster: Min egen kombi – også kaldet “de perfekte…”

Nål:  3 mm.

Garn: Brugsens strømpegarn – Ca. 100 gram pr. par

Forbrug: i alt 300 gram.

Størrelse:  str. 41

Fiona

IMG_3601 IMG_3604 IMG_3608 IMG_3612Et styk Fiona færdigstrikket og monteret, tænk til den yngste Niece, men nu må vi se hvad forældrene mener om sagen.

Den er strikket i uld fra garnudsalg, hvilket bliver lækkert efter vask , en fin lilla farve. Opskriften er let at gå til – jeg valgte dog at springe over hvor gærret var lavest og strikket rundt.

Fakta:

Mønster: Fiona fra Rasmilla, skøn opskrift

Nål:  3 mm.

Garn: Blackhill fra garnudsalg

Forbrug: ca. 85 gram, hovedsageligt af den lilla

Størrelse:  1 år

 

Sirlig montering

imageMontering var noget jeg helst sprang over tidligere og den montering jeg lavede var ofte sjusket og slet ikke de mange timers strikken værdig.

Montering er forsat ikke min kop te og jeg gør alt for at minimere det ved fx strikke rundt, strikke forstykker og ryg sammen, og hvad ellers jeg kan lave af krumspring enten for at minimere montering eller gør den lettere.

MEN når der skal monteres, så gør jeg det pænt og sirligt nu, med små sting og pæne afslutninger – alt sammen er med til at give et langt pænere resultat end for 5 år siden. Det giver tilfredsstillelse 🙂

 

 

Efterårsferie er lig …..

 

image
Ugen byder på ferie med ungerne. De første dage er allerede godt brugt. Søndagen bragte os en tur i Legoland til alles fornøjelse. Vejret var ok og køerne til aktiviteterne var kørte og nærmeste ikke eksisterende – så bliver dagen lidt bedre.

Dagen i dag er mandag og hvad er en mandag bedst til… Hygge i lange baner indeholdende strik, sofa og film.