om alt og ingenting

Kategori: Hverdagen (Side 1 af 42)

Frost, sne og vinter

Vinteren er kommet over os og vi har vel stort set haft nattefrost de sidste 2-3 uger med få undtagelser, og her de seneste dage også dagsfrost, men i lørdags viste vejret sig fra en helt fantaktisk side med blå himmel og solens stråler der kunne mærkes i ansigtet.

Vi fik gået en fin tur i nabolaget og efterfølgende lavede vi kaffe og fandt et vindstille hjørne på terrassen for at suge endnu flere D-vitaminer, jeg tror vi sad der en halv times tid vel og mærke i udetøjet, men det var en fornøjelse.

Dagene bliver lysere og længere af der er hvidt på jorden, det er ikke meget sne der ligger, men lige nok til at børnene i byen kan kælke og der er lyst om eftermiddagen. Vi går mod lysere tider – forhåbenlig på mere end en front.

Corona, forsamlingsforbud osv. har lagt sig som en tung dyne over mig, jeg tænger lige som resten af Danmarks befolkning til at være sammen med mennesker ud over boblen. Vi har det jo godt alle mand, jeg er endda så heldig at jeg køre på arbejde og er sammen med kollegaerne hver dag, hvor mange andre kun er sammen med deres nærmeste hver dag, så alt er på mange måder godt. MEN jeg trænger til at hold en fest, grine, danse natten lang og sikker have ondt i hovedet og fødderne dagen efter eller bare at samle gode venner omkring mig til en god middag, samtaler og hygge. Jeg ser frem til sommer og forhåbentlig en lidt mere normal hverdag igen …. og lige nu ser jeg frem til at tilbringe lørdag aften med det ene vennepar vi er i boble med.

Kumulus i fleretal

Jeg købte i slutningen af 2020 2 cones med RAW white 8 baby cashmere Angora 500 fra Garnudsalg med tanke på en trøje til mig selv. Opbringeligt havde forestillet mig at skulle strikke i dobbelttråd, men jeg var ikke tilfreds med udtrykket og endte med at lave en strikkeprøve med en tråd silkmohair, hvilket var meget bedre. Jagten på en egnet strikkeopskrift endte ved Kumulus fra Petiteknit.

Jeg har strikket en str. Medium selv om jeg egentlig er en large, fordi jeg ikke har lyst til det meget oversized udtryk, som den egentlig har. jeg startede med en grå silkmohair sammen med den hvide, hvilket giver et fint meleret udtryk.

Den blev så god at jeg nærmest slog op til en mere, hvor det var en marineblå silkmohair sammen med den hvide. Den har fået 2 cm mere på krom og ærmer, men er ellers helt magen til den grå.

De er begge så fine og simple til et par bukser og hverdagen 💕

Pinde: 4 mm og muligvis 3 1/2 til Icorden

Garn: RAW white 8 baby cashmere Angora 500 sammen med henholdsvis grå og marineblå kidsilk fra drops.

Forbrug: Jeg har brugt knap 4 nøgler 4 kidsilk og 175-180 gram RAW white 8 baby cashmere Angora 500 til hver.

Størrelse: medium

Ændringer: ingen beviste

Hot or Not: de er fantastiske til hverdagen 💕

Lille Vildmose

Efteråret har budt på masser af timer i lille Vildmose, som forsat er en af favoritterne til en tur ud i det blå. Selv om vi kommer der ugentligt er der altid noget nyt at opleve både grundet årstidernes skiftende, men også det store areal. Det er vel et års tid siden vi for første gang havde held til at se Elgene på nært hold og siden er det blive til mange gode stunder og billeder af dem.

Dels skal der lidt held til, men man lære også efterhånden deres færden at kende og det handler langt hen ad vejen om at komme ned i gear. De er så gode til at skjule sig at man ikke nødvendigvis er dem i forbifarten selv om de står få meter fra vejen.

Disse billeder er et par uger gammel og er fra Hegnsvejs, hvor der på det seneste har været stor aktivitet af en folk hanner. Denne dag var der en enkelt, men vi har siden spottet 4 på den samme dag, hvor af de 3 gik sammen. Brunsten må være ovre siden de går så meget sammen.

Jeg købte for nyligt en 70-300 mm linse til mit ellers noget alderen Nikon D3000, som har fulgt mig de sidste 10 år og selv om jeg havde en 55-200 mm linse må jeg sige det er udfordrende at tage skarpe billeder med den 300 mm linse, en lille bevægelse betyder helt vildt meget for det færdige billed.

Jeg har overvejet om jeg skal have et nyt, men er kommet frem til at skal jeg skifte skal det være til en systemkamera – og jeg synes de er lige i den dyre ende endnu. Inden jeg havde et setup jeg synes var ok havde jeg brugt 15000 kr., så jeg håber prisen bliver lidt mere spiselig over de næste par år.

Efterår

Efteråret er over os må vi jo nok erkende efterhånden. Dagene er blevet kortere og vejret ustadigt, og det er lige nu med at udnytte de timer hvor både vejret og tiden siger der er tid til at være ude.

Weekenden var egentlig uden de store aftaler og jeg havde derfor lavet en aftale med en malerrulle, en spand hvid maling og yngste værelse, som virkelig trægte til en tur, heldigvis overbeviste manden mig om at lørdag var beregnet til en tur i vildmosen med formiddagskaffen for sikke et vejr der var.

Kaffen var medbragt og indtaget i et hjørne af med læ og udsigt til Birkesø og dens fulgeliv og heldigvis for det.

Søndag viste sig fra sin våde side og helt perfekt til indendøres aktiviteter, så værelset blev skilt af og malerrullen fundet frem. Vi manglede et par lister her og der vil lige vil hav lavet inden tingene finder sin vante plads igen. Yngste er alligevel på efterskolen, så det betyder ikke noget at det lige venter på at vi har fået fixet de sidste småting. Desuden skal det sidste legetøj sættes væk, sidst yngstes værelse fik en tur blev der sorteret kraftigt, så det var mest hans lego der forblev. Nu tror jeg ikke det har været ude af skabene de sidste 3 år og når man lige om lidt bliver 16 år er det nok også okay.

e

Copenhagen Cardigan meets No Frills

Jeg har en niece, hvor både pigen og forældrene forsat er ualmindelige glade for strik. Det bliver brugt til det bliver slidt op derovre og så er det jo i bund og grund en fornøjelse at strikke til pigen.

Hun er dog ved at være store at strikke til og hun har bestemt en mening om hvad hun gerne vil have. Da vi var sammen i sommers fik vi os en snak om hvad næste projekt skulle være og ønsket var en lang cardigan i blå.

Faster gør naturligvis som ønsket – også selv om det medbragte mange lange vrangpinde. Pigen er en lang smal 8-årige og jeg faldt ikke lige over en opskrift som passede til hende, så jeg endte med at tage udgangspunkt i Copenhagen Cardigan fra Petiteknit str. xs. Da det er en raglan er det nemt at lave lidt lidt smallere ved simpelthen at droppe de sidste udtagninger – og derefter er den blot strikket så lang som det passede pigen.

Den er blevet ret vellykket hvis jeg selv skal sige det, og lige så tilpas for stor at det går nu og sikkert kan passe den i et par år. Jeg hoppede over knapper og knaphuller, da den formodenlig aldrig vil blive lukket alligevel.

Petiteknit kan altså noget når det kommer til at lave strikkedesign, Opskrifterne er gennemarbejdet og designet er ligeså. Knappestolpen er strikket med hele vejen og giver en fin kant, frem for at skulle have strikket den på til sidst. jeg over vejer om jeg selv skal have en på et tidspunkt – i den korte version 😉

Cardiganen er strikket i Drops Flora og Kid Silk, begge i farven Jeans. Jeg har brugt i omegnen af 3 ½ nøgle af hver til hvad nok er cirka en str. 10 år.

Pinde: 3½ og 4 mm

Garn: Drops Flora og Kidsilk i farven Jeans

Forbrug: cirka 3½ nøgle af hver, i alt knap 300 gram.

Størrelse: cirka 10 år

Ændringer: Strikket smallere og længere end opskriften på Copenhagen cardigan er 🙂

Hot or Not: Hot, den blev taget godt i mod.

En enkelt

Den lille vogn har været flittigt brugt hen over sensommeren, og vi pakker den gladeligt for en enkelt nat også. For et par weekender siden var den med i lille vildmose, hvor vi er udsædvanlige glade for at komme. Vi startede fredag eftermiddag med en god travetur og hyggede ellers bare med god mad, strik og lidt matador på tabletten imens mørket langsom sneg sig ind på os.

Disse aftner i vognen bare os to er helt ekstremt hyggelige, vi laver sjældent en helt masse, men nyder blot roen og at vi har tiden til tosomheden.

Lørdag morgen starter som altid med Askur og jeg der tager på tur i området. Da vi gik hen ad Hegnsvej kunne en fortælle at der blot 15 minutter tidligere havde været en Elg på Parkeringspladsen, ærgerligt at jeg ikke lige havde været vågen 10 minutter før…

Op ad formiddagen kørte vi videre ud til Dokkedal, hvor vi gik en tur i Mulbjerge, hvor der er den mest fanatiske udsigt over Vildmosen og på den anden siden kysten. Vi blev dog overrasket af en voldsom byge og efter lidt tørt tøj blev vi enige om det var på tide at vende næsen hjem.

Beskrivelse af spot:

Parkeringsplads ved Brandvagtstårnet, lille vildmose belagt med grus. Pladsen er nem at parkere på. Der var en enklet autocamper ud over os. Andre parkeringspladser i vildmosen har helt sikkert en bedre udsigt, men denne gang passede denne med ønskerne til en gåtur.

Adresse: Ny høstemarksvej, 9280 Storvorde

« Ældre indlæg