Søndag morgen i billeder

Søndag startede med udsigt til fremragende vejr. Askur og jeg skyndte os ud i det i mens resten af familien lige skulle slippe dynerne. Desværre blev vejret op af dagen ikke så godt som ønsket, men så var det godt tiden i morges blev udnyttet til en tur ud i det blå med lidt tosomhed.

image image image image image image image

En skøjteprincesse ….

En skøjteprincesse er på vej til at leve, lang og strunk. Sjovt har det været, men for pokker hvor er der meget montering når først alle småtingene er hæklet.  

 
De sidste detaljer kommer stille og roligt. Jeg var ikke tilfreds med de første øjne som opskriften angav, så jeg må prøve at eksperimentere lidt i morgen. 

Dagen har ellers været brugt på at luge lidt ud i den dårlige samvittighed, vores baggang var aldrig blevet lavet færdig, nu er den godt på vej. Der er malet og indkøbt et par skabe, knager osv, som skal monteres i morgen. Det bliver så godt. 

  

En burger

Siden jeg begyndte træningen mod at blive en stabil hækler er der sket meget – jeg synes rent faktisk jeg efterhånden hækler jævnt og pænt, kan de fleste masker og ikke mindst forholdsvis hurtigt. Det er hoppet flere ting af nålen det sidste års tid, men sidst er det blevet til en burger til niecen.   

Opskriften er fra garnstudio og er vidt fulgt til punkt og prikke. Garnet er forskellige rester. Den blev taget vel i mod og inden hun skulle hjem igen var den blevet samlet i mange forskellige varianter. 

Fakta:
Mønster: Fra garnstudio  – Google kan hjælpe dig på vej
Nål: 3 1/2
Garn: forskellige bomuldsrester
Forbrug: ?
Størrelse: meget naturlig 😄
Ændringer: 
Hot or Not: den er sjov og jeg er sikker på den bliver brugt i køkkenet.

Tøsefarver.

Jeg stornyder at den ene niece og hendes forældre gladelig tager imod hjemmestrik, og anvender det i stor grad. Forældrene er ikke bange for en uldvask eller to.

Så der røg endnu en trøje af pindene til niecen i slutningen af november, den bar blot ikke nået til bloggen før nu.
IMG_3453

IMG_3456Opskriften stammer fra en tillæg fra et ugeblad for nogle år siden, hvor den var strikket op i en bomuld/acryl blanding, mens jeg valgte at strikke den i uld. Strikkefastheden passede fint i breden, men der skulle kompensere lidt i højden, men det er lige til at gå til.

Fakta:

Mønster: Fra et hæfte der fulgte med et ugeblad for et par år siden

Nål:  3 mm.

Garn: Blackhill fra garnudsalg

Forbrug: ca. 100 gram.

Størrelse:  3-4 år

 

Julefreden

image

har sænket sig over familen. Jeg er listet op før resten familien og nyder roen, juletræet og mørket lidt for mig selv inden ungerne dukker op.

Vi er klar og skal bare nyde de næste dage med hvad en vi gider, så det er fantatisk. Jeg ser i hvertfald frem til at slappe af oven på en travl december.

God jul.

 

Bogmærker

I løbet af aften i går kom der 2 bog mærker til verden, de fineste små hoved, som holdet styr på hvor drengene er kommet til.

.

20140531-144725-53245603.jpg

20140531-144724-53244934.jpg

Det bliver lige pludselige lidt hyggeligere at finde sin bog frem for at læse, når læseormen hjælper.

I dag trænes der mønster fra Sys Fredens Mønster hæklet. Det hedder væve hækling – den får størrelse valseklud, så den kan bruges til noget fornuftigt bagefter.

20140531-144724-53244261.jpg

Tørtræning

20140419-083524.jpg

20140419-083506.jpg

Jeg har i mange år haft en drøm om at blive en stabil hækler – jeg kunne hækle, men det tog lang tid og fik gerne en underlig facon, men nu er jeg gået i træningslejr – første step er en vaffelhæklet grydelap – eller rettere 4 par af dem. De bliver mere og mere regelmæssigt og jeg kan faktisk godt skimte lidt tv sammen med nu.

Der skal lige et par grydelapper mere til, men næste træning i at hækle en anden facon end lige firkantet.

20140419-083545.jpg