om alt og ingenting

Kategori: Set derude (Side 1 af 8)

Frost, sne og vinter

Vinteren er kommet over os og vi har vel stort set haft nattefrost de sidste 2-3 uger med få undtagelser, og her de seneste dage også dagsfrost, men i lørdags viste vejret sig fra en helt fantaktisk side med blå himmel og solens stråler der kunne mærkes i ansigtet.

Vi fik gået en fin tur i nabolaget og efterfølgende lavede vi kaffe og fandt et vindstille hjørne på terrassen for at suge endnu flere D-vitaminer, jeg tror vi sad der en halv times tid vel og mærke i udetøjet, men det var en fornøjelse.

Dagene bliver lysere og længere af der er hvidt på jorden, det er ikke meget sne der ligger, men lige nok til at børnene i byen kan kælke og der er lyst om eftermiddagen. Vi går mod lysere tider – forhåbenlig på mere end en front.

Corona, forsamlingsforbud osv. har lagt sig som en tung dyne over mig, jeg tænger lige som resten af Danmarks befolkning til at være sammen med mennesker ud over boblen. Vi har det jo godt alle mand, jeg er endda så heldig at jeg køre på arbejde og er sammen med kollegaerne hver dag, hvor mange andre kun er sammen med deres nærmeste hver dag, så alt er på mange måder godt. MEN jeg trænger til at hold en fest, grine, danse natten lang og sikker have ondt i hovedet og fødderne dagen efter eller bare at samle gode venner omkring mig til en god middag, samtaler og hygge. Jeg ser frem til sommer og forhåbentlig en lidt mere normal hverdag igen …. og lige nu ser jeg frem til at tilbringe lørdag aften med det ene vennepar vi er i boble med.

Lille Vildmose

Efteråret har budt på masser af timer i lille Vildmose, som forsat er en af favoritterne til en tur ud i det blå. Selv om vi kommer der ugentligt er der altid noget nyt at opleve både grundet årstidernes skiftende, men også det store areal. Det er vel et års tid siden vi for første gang havde held til at se Elgene på nært hold og siden er det blive til mange gode stunder og billeder af dem.

Dels skal der lidt held til, men man lære også efterhånden deres færden at kende og det handler langt hen ad vejen om at komme ned i gear. De er så gode til at skjule sig at man ikke nødvendigvis er dem i forbifarten selv om de står få meter fra vejen.

Disse billeder er et par uger gammel og er fra Hegnsvejs, hvor der på det seneste har været stor aktivitet af en folk hanner. Denne dag var der en enkelt, men vi har siden spottet 4 på den samme dag, hvor af de 3 gik sammen. Brunsten må være ovre siden de går så meget sammen.

Jeg købte for nyligt en 70-300 mm linse til mit ellers noget alderen Nikon D3000, som har fulgt mig de sidste 10 år og selv om jeg havde en 55-200 mm linse må jeg sige det er udfordrende at tage skarpe billeder med den 300 mm linse, en lille bevægelse betyder helt vildt meget for det færdige billed.

Jeg har overvejet om jeg skal have et nyt, men er kommet frem til at skal jeg skifte skal det være til en systemkamera – og jeg synes de er lige i den dyre ende endnu. Inden jeg havde et setup jeg synes var ok havde jeg brugt 15000 kr., så jeg håber prisen bliver lidt mere spiselig over de næste par år.

Efterår

Efteråret er over os må vi jo nok erkende efterhånden. Dagene er blevet kortere og vejret ustadigt, og det er lige nu med at udnytte de timer hvor både vejret og tiden siger der er tid til at være ude.

Weekenden var egentlig uden de store aftaler og jeg havde derfor lavet en aftale med en malerrulle, en spand hvid maling og yngste værelse, som virkelig trægte til en tur, heldigvis overbeviste manden mig om at lørdag var beregnet til en tur i vildmosen med formiddagskaffen for sikke et vejr der var.

Kaffen var medbragt og indtaget i et hjørne af med læ og udsigt til Birkesø og dens fulgeliv og heldigvis for det.

Søndag viste sig fra sin våde side og helt perfekt til indendøres aktiviteter, så værelset blev skilt af og malerrullen fundet frem. Vi manglede et par lister her og der vil lige vil hav lavet inden tingene finder sin vante plads igen. Yngste er alligevel på efterskolen, så det betyder ikke noget at det lige venter på at vi har fået fixet de sidste småting. Desuden skal det sidste legetøj sættes væk, sidst yngstes værelse fik en tur blev der sorteret kraftigt, så det var mest hans lego der forblev. Nu tror jeg ikke det har været ude af skabene de sidste 3 år og når man lige om lidt bliver 16 år er det nok også okay.

e

Tak til Langå

Vi var hjemme et par dage med drengene inden udelængelsen igen fik tag i os. Fredag morgen pakkede vi den lille vogn og kørte lidt syd på. Vi havde været langt omkring i overvejelserne om hvor weekenden skulle tilbringes, men Langå Camping endte med at være destinationen.

Hyggelig og velholdt campingplads, som bestemt kan anbefales. Allerede da vi kørte ind på pladsen lagde vi mærke til hvor velholdt der var, det var bestemt ikke nyt, men der var pænt og rent alle steder. Vi fik slået lejr og var klar til en weekend i det fri på kanten af Gudenåen.

Der var ikke en helt masse på programmet, men vi fik udforsket Langå og omegn. Campingpladsen lå i passende afsted til byen og med ved siden af en lille havn med 10-12 småbåde, som sikker passede til sejladsen på Gudenåen.

Som altid starter Askur og jeg dagen før Gemalen, vi skal helst lige ud at trave en god tur i området før vi er klar til dagen og omvendt så er Gemalen B-menneske, så ofte sover han forsat når vi kommer tilbage.

En af de ting vi sætter pris på ved campinglivet er at tingene gerne må tage tid . Ofte når vi er afsted alene er det udelukkende med et lille bilbatteri til lys og ladning af telefoner, mens kaffen laves over gas og køleskabet ligeledes køre på gas. Det er som kaffen smager bedre så.

Den ene dag kørte vi en tur langs gudenåen til Bjerringbro og tilbage. Vi nød at køre af de små veje og kigge os omkring langs åen og området er helt bestemt et besøg værd en anden gang.

Mandag vendte vi næsen hjem igen, vi havde lidt vasketøj og andet praktisk inden vi tirsdag havde en aftale med drengene og bedsteforældrene i Øster Hurup.

Campingpladsen og området kan helt bestemt anbefales, der er flere fine gåturer, kort afstand til handlemuligheder og en velholdt campingplads med en god stemning.

En pludselig indskydelse

Vi har været på udkig efter et fortelt til den lille vogn, det der fulgte med var dels lidt for stort til den og så havde det brune vinduer, hvilket jeg har det meget svært ved. Men fortelte med amål 775 hænger ikke på træerne, da da der dukkede et op ved Viborg kanten fredag var vi ikke sene til at få lave en aftale om at komme og kigge på det.

Vi havde ingen aftaler før søndag, så på trods af den noget våde vejrudsigt besluttede vi os for at tage den lille vogn med og finde et sted til en overnatning.

Første stop var forteltet som viste sig at være rigtig fint og virker ganske lidt brugt, så nu kan den også vinges af på todo listen. Efterfølgende fandt vi et sted at proviantere lidt til aftensmaden og så gik jagten ellers ind på det perfekte spot at overnatte.

Vi har en drøm om en autocamper om et år eller 2, og en af årsagerne til dette er muligheden for at overnatte næsten hvor vi har lyst – men ville vi have lyst når det kom til stykket? Vi var igennem potentielle muligheder i den app der hedder Part4Night og fandt et muligt spot lidt nord for Viborg. Det er jo lidt et sats, men ikke så langt derfra lå en campingplads, så helt galt kunne det ikke gå.

Da vi kom frem viste det sig det var et fantastisk lille spot ned til Limfjorden lige i vandkanten.

Vi fik tændt op i grillen og stegt en hakkebøf, som smagt fantastisk og heldigvis blev der også tørvejr til en tur langs vandet om aften. Ellers hyggede vi os i den lille vogn med et afsnit matador, strikketøj og snak. Vi var helt alene indtil ved 22-tiden hvor en autocamper dukkede op til en overnatning.

Morgen hos os starter altid med jeg og Askur er først oppe og langt de fleste dage trækker i tøjet til en travetur – og som mange andre dage startede lørdag således. Da vi kom hjem igen blev vandt sat over til kaffen og der blev lavet et par spejlæg i den lille vogn. Vi havde ikke noget vi skulle nå men ved 11 tiden besluttede vi os det var tiden at vende næsen hjemad.

En af drømmene ved at skifte den store vogn ud til noget mindre var mere spontanitet. Den store var simpelthen for stor, tung og besværlig, vi vil aldrig have kørt ned til et spot som denne med den store vogn, alene i frygt for ikke at kunne vende om. Den lille vogn har allerede indfriet dette punkt, 15 minutter så er vi køreklar og går det helt galt kan vi koble af vende den i hånden, så drømmen om en autocamper vokser vist kun herfra.

Beskrivelse af spot:

Dejlig plet ned til Limfjorden, fine vej dertil, ujænvt underlag, men vi fandt dog et sted at holde lige. Jf lokal mand kan stedet dog godt være lidt overfyldt.

Adresse: Ulbjerg Strand, Tolstrupvej 8, 8832 Skals


En fin torsdag aften

Torsdag aften besluttede vi skulle tilbringes med en tur i lille vildmose, et farvorit sted for os og hvor vi har brugt uanende timer de senere år. Vi elsker en tur der ud og kommer altid hjem med oplevelser.

I går var det i håb om at finde det hold tvillingkalve fra i år, vi har kunne se at de er blevet spottet flere gange i de seneste uger, men vi var dog ikke heldige i denne omgang.

Vi travede blandt andet også en tur ud til kaffepletten, som er så overset i vildmosen, det er en lille plet med den fineste udsigt ned over en af de mange gravbaner. Man kan trække vejret helt ned i maven på det spot og blot nyde stilheden et øjeblik.

Mens vi kørte og kiggede efter elgene mødte vi en flok svaner, som havde slået sig ned i vejkanten for en stund. Mor, Far og 7 unger. Når sådan en svane står ved siden af bilen kan man blive forbavset over hvor store de egenlig er – og med deres temperament i mente blev vi inde i bilen, mens vi beundrede de flotte dyr.

Ved 21-tiden besluttede vi at vende næsten hjem efter nogle gode timer. Det var trods alt hverdag for mig og med et vækkeur der ringer kl. 6 kalder sengen ikke alt for sent.

« Ældre indlæg