Søndag morgen i billeder

Søndag startede med udsigt til fremragende vejr. Askur og jeg skyndte os ud i det i mens resten af familien lige skulle slippe dynerne. Desværre blev vejret op af dagen ikke så godt som ønsket, men så var det godt tiden i morges blev udnyttet til en tur ud i det blå med lidt tosomhed.

image image image image image image image

Hallooooo

2015 forsvandt vist mellem fingerne på mig!

Jeg har arbejdet – alt for meget – men  jeg er omvendt også blevet meget bedre til at holde fri når jeg har fri. Sommeren gik ved Vesterhavet og vi fik en ny beboer i form af ham her:

askur1

Må jeg præsentere Askur – en islandsk fårehund, som flyttede ind i familien lige op til sommerferien. Da først han var flyttet ind gik det nok op for hvor meget vi havde savnet at have hund i familien.

askur

Askur er lige som en hvalp på 8 måneder skal være – nuttet, legesyg, ballademager og hvad ellers sådan en bandit kan få tillægsord og taget i betragtning han er lige midt i bøllealderen, så er vi nu ikke rendt ind i det store problemer.

Vi fik ham lige som vi startede på sommerferien og de første 4 uger befandt vi os på camping – det kan kun anbefales – han blev introduceret til mennesker i hobetal, børn, som så gerne vil klappe ham, hunde i alle størrelser og alder, lyde og jeg kan blive ved. Jeg tror det har gjort ham til en robust hund, som tager alt med ophøjet ro.

Favorit spise

IMG_3779

En yndet spise her i huset er den klassiske bøfsandwich med sovs og hele muletjavsen, men det er også en temmelig omfattende affære, da den skal tilberedes efter alle kunstens regler.

Sovsen er kraftig inspireret af Prices Hurtig Brun sovs, som giver et fortrinligt resultat, men burgerbollerne har været en udfordring indtil nu – jeg synes ikke jeg helt har fundet den rigtige. Men dagens anstrengelser viser jeg nok er tættere på den perfekte burgerbolle end tidligere, da jeg i dag har prøvet Meyers – dog med små modifikationer

Min udgave af Meyers Burgerboller

15 gr gær

2,5 dl lunkent vand

75 gram Durum

ca. 350 gr hvedemel

7 gr salt

40 g sukker

40 g blødt smør i tern

sesamfrø

 

Sådan gjorde jeg: 

1. Opløs gær i det lunkne vand. Bland de 2 meltyper (hold lidt af hvedemelet tilbage), salt og sukker og blandt det i, jeg lod røremaskinen gøre arbejdet med æltning i ca. 10 minutter.

2. Tilsæt smørternene og ælt dejen yderligere ca. 5 minutter.

3. Jeg havde god tid, så jeg smed dejen til hævning i et vindstille hjørne uden for en 3-4 timer, men ellers havde en time nok været fint.

4: Form 8 flade boller og sæt dem til hævning. Meyer skriver at man ved fordel kan lade dem hæve under en bageplade, vil for at give lidt flade boller – det gjorde jeg ikke og det fungerede alligevel. Igen havde jeg god tid, så de stod nok en lille time, men mindre kunne nok have gjort det.

5: Pensel med æg og drys med sesamfrø. Bages ca. 15 minutter ved 200 grader.

 

 

Indtil videre er det favoritten, de skal helt klart bages næste gang også.

 

Julefreden

image

har sænket sig over familen. Jeg er listet op før resten familien og nyder roen, juletræet og mørket lidt for mig selv inden ungerne dukker op.

Vi er klar og skal bare nyde de næste dage med hvad en vi gider, så det er fantatisk. Jeg ser i hvertfald frem til at slappe af oven på en travl december.

God jul.

 

Kanelsnurrer a la Claus Meyer

image image

Vaskemaskinen har snurret lystigt, ungerne har fået lavet lektier og andre praktiske ting efter en uges ferie er også done. Resten af eftermiddagen skal bruges til hygge med ungerne, te og kanelsnurrer. Opskriften er fra Claus Meyer, og jeg skal hilse fra ungerne og sige at de er gode.

Den sidste del at efterårsferien er tilbragt på Sjælland, hvor bedsteforældrene og onklen er besøgt. Niecen nødt at have drengene ved sig et døgns tid og var meget ned af det, da vi vendte næsen hjemad i går eftermiddags.

Sofaen er indtaget resten af søndagen inden hverdagen kalder igen i morgen.

 

Efterårsferie er lig …..

 

image
Ugen byder på ferie med ungerne. De første dage er allerede godt brugt. Søndagen bragte os en tur i Legoland til alles fornøjelse. Vejret var ok og køerne til aktiviteterne var kørte og nærmeste ikke eksisterende – så bliver dagen lidt bedre.

Dagen i dag er mandag og hvad er en mandag bedst til… Hygge i lange baner indeholdende strik, sofa og film.