Sokkeskuffen

Jeg måtte for nyligt smide mine første perfekte sokker ud efter ca. 4 år, hvor de i sær i vinterhalvåret er brugt jævnligt. De har været blandet favoritterne i skuffen og er blevet klonet mange gange- faktisk er dette par nummer 9 til mig selv. Hertil kommer lidt til gaver, blandt andet til svogeren, som jo næsten var døden nær for nogle måneder siden.

DSC_2081

DSC_2084

Det er ikke alle par, som er nået til bloggen, men alle 8 par i skuffen er elsket og bliver brugt.

Fakta:

Mønster: Mit eget, som er udviklet over tid.

Pind: 3 mm

Garn: Brugsens strømpegarn,

Forbrug: ca 96 gram – jeg løb tør for garn, så det yderste af tåen blev lysegrå – gad vide om skafterne er blevet et par omgange længere end normalt?

Størrelse: 39

Ændringer: 

Hot or Not: Siger vist sig selv 😀

 

Livsredning.

Jeg har en svoger, som sætter ualmindelig stor pris på hjemmestrik. Normalt er det svigerinden der sikre forsyningerne, men lige præcis strømper er ikke i høj kurs på hendes pinde.

Svogeren var løbet helt tør for hjemmestrikket strømper og var næsten ved at gå til i mangle af netop strømper, så jeg måtte naturligvis i gang med pindene i anledningen af en en fødselsdag for nylig. Det blev til hele 3 par – det ene blev dog ikke helt færdige inden dagen, men heldigvis for forventningens glæde.

Billede 01-02-15 13.13.08

Jeg valgte Brugsens strømpegarn, dels fordi det er solidt – og holdbarheden bliver testet max, dels fordi jeg kan tillade mig at nappe en pind 3 og stadigvæk få en relativ fast strømpe.Billede 01-02-15 13.13.27

Hæl og tå er strikket i rester, jeg bruger selv en str. 39 og med relative lange skafter bruger jeg et nøgle pr. strømpe til mig selv, så jeg turde ikke satse på det gik med en str. 41.Billede 01-02-15 13.14.05

Opskriften er helt min egen sammensætning – den perfekte, helt som jeg strikker dem til mig selv. Gode lange skafter, en lækker kilehæl med lidt rib effekt på selve hælkappen og sidst men ikke mindst gode muligheder for at lave en flot opsamling af masker. Strømpen er til sidst sluttet af med en båndtå.Billede 18-02-15 13.22.11

Fakta:

Mønster: Min egen kombi – også kaldet “de perfekte…”

Nål:  3 mm.

Garn: Brugsens strømpegarn – Ca. 100 gram pr. par

Forbrug: i alt 300 gram.

Størrelse:  str. 41

Fest og Farver

DSC_7591

DSC_7593

 

Denne gang har der været fest og farver på pinden og sikke en fest. Konceptet er som de sidste mange par – faktisk er dette par nr. 7 og hvert enkelt af dem er elsket.

Fakta:

Mønster: Mit eget – fuld af små detaljer – måske jeg en gang skal fortælle om dem alle.

Pind: 3 mm

Garn: Brugsens strømpegarn i festhumør.

Forbrug: meget tæt på 100 gram – der var vist en 4-5 meter tilbage – det må siges at være optimal udnyttelse.

Størrelse: 39

Ændringer: 

Hot or Not:  Guess 😉

Perfekt VI

foto (7)

 

Endnu et par af favoritterne er færdige – helt klassiske, enkle og alligevel fulde af detaljer som gør de bare er favoritter. Jeg kan se at de ikke alle er nået til bloggen – faktisk er det kun de 3 ud af 6, som har været vist her, men jeg kan garantere at jeg elsker hvert et par af dem.

Jeg tror jeg vil sætte gang i et 7 par lige om lidt.

Fakta:

Mønster: Mit eget, helt som jeg elsker dem og med de små detajler som bare gør dem perfekte.

Pind: 3 mm

Garn: Brugsens strømpegarn – lige lidt tykkere end andet strømpegarn og holdbart så det basker.

Forbrug: tæt på 100 gram – det var ikke meget der var retur.

Størrelse: 39

Ændringer: 

Hot or Not: De er taget i brug og jeg elsker dem lige så meget som de andre 5 par 🙂

Nye Ynglinger

Jeg har fået mig et par ynglingstrømper og for at kompensere for de skal vaskes har jeg besluttet mig at klone dem.

Grunden til jeg er vild med dem er mange ting, det ensfarvede gør at de ikke lige frem skriger, ribben gør de sidde godt, skafterne er gode lange, længere end jeg tidligere har strikket strømper.

Ellers er der intet nyt, der er totalt copy/paste af disse.

Jeg tror ikke jeg har andre farver af brugsens strømpegarn på lager for jeg tror der skal et par eller 2 mere til at styre min lyst senere. Lige nu vil jeg strikke videre på min mors trøje krydret med lidt babystrik for vi har et hold venner  der venter sig senere på foråret.

Småtterier

Det bliver produceret småting i øjeblikket. Strømperne fra sidste post er færdig, de er strikket færdig. De er til Svigerindens bonuspige, de skal pakkes ind til jul sammen med lidt garn, en taske med nål, saks, målebånd og lidt garn. Hun har lært at strikke og vil gerne have sit eget grej, så en eller anden dag skal jeg på handlen.

Fakta:

Mønster: Mit eget, som er udviklet over tid.

Pind: 2½ mm

Garn: Brugsens strømpegarn,

Forbrug: ca 75-80 gram gætter jeg på, jeg har ikke vejet dem.

Størrelse: 37

Ændringer: 

Hot or Not: Jeg er vild med farverne og mon ikke et hvert tøsebarn er det.

Og så lå resterne og blinkede til mig samtidig med jeg lige manglede et gå i byen strikketøj, så resterne blev pakket ned sammen med “Hotte Huer til børn” og det er der kommet en lige alfehue ud af.

Jeg måtte have gang i lidt hvidt for at have nok, men det er den hun blevet sødere af. Den har siden fået monteret bindebånd og mangler lige en gang vask inden den er klar til en endnu ukendt prinsesse.

Fakta:

Mønster: Alfehue, af Lene Holme Samsøe.

Pind: 3 mm

Garn: Brugsens strømpegarn,

Forbrug: ?

Størrelse: 1-4 måneder

Ændringer: 

Hot or Not: Hot, en djævlehue, som det i bund og grund er sidder godt på et lille hoved.

Jeg mangler stadig indkøb af lynlåsen til Nissen, og dermed montering og så mangler jeg noget at strikke på nu uden helt at vide hvad jeg har lyst til. Jeg har en svingerinde, som drømmer om en Islænder, så det kan være det ender jeg med slår til den.