Citroen ID 19
ABC Scandivavia,  Billeder

C som i

Denne uges bogstave i ABC Scandinavia er C, her C som i Citroen.

Den Citroen jeg har fanget her er er en Citroen ID 19, så vidt jeg lige kan finde ud af, er det en model fra midt i 60’erne, hvor designet på bilmodellerne ikke var så ens, som det er idag. Der havde langt de fleste bilmodeller  deres eget udtryk.

Citroen ID 19 er i følge wikipedia produceret af den franske bilfabrikant Citroën i perioden 1955 – 1975. Citroën solgte omtrent 1.5 million D-serie biler i den tid. DS’en var kendt for sin aerodynamiske linjeføring og avancerede teknologi.

Follow on Bloglovin

127 kommentarer

  • Janne

   Det er det helt bestemt, vi har selv en Renault Caravelle fra 1967, som denne her
   Caravelle , vores er bare rød i stedet.

   Jeg har et par drenge som synes mustang er rigtig fed 😀

 • Rasmine

  Jeg kan huske, da den kom frem i 1955. Der var to modeller, DS19 og ID19, men hvad forskellen var, fandt jeg aldrig ud af, men jeg kan huske, at der var noget særligt med affjedringen, så man kunne se bilen hæve og sænke sig udefra. Jeg har prøvet at google, men det fik jeg ikke noget ud af. Under alle omstændigheder er den en flot og spændende bil.

  • Janne

   Jeg kan heller ikke helt hitte hoved og hale i forskellen, men citroen har i mange år haft et anderledes affjedringssystem.