Vi har begge haft fri i dag og fik over midag overtalt drengene til at forlade skylanders for en stund og køre en tur ud i det blå. Vi kørte syd på og endte ved Mariager og omegen. Jeg elsker turen ned over Kongsdals Havn, Dania og til Mariager. Bilen blev smidt på torvet og vi begav os ud på en gåtur i solskinsvejret.

 

Turen gik op omkring kirken og vi brugte lidt tid på at læse dens historie højt for drengene. Det har været et kloster, med en imponerende størrelse og klosteret har ejet det halve af jylland, klosteret har i sin storhedstid ejet over 600 gårde og godser i jylland. Klosteret går i forfald og i 1700 tallet bygger man det om så det fremstår som idag.  Stygge Krumpen er begravet herfra og hans ligsten ligger i gulvet i kirken.

Efter en pølse i grillbaren på havnen gik turen hjemad igen, drengene mente de havde fået deres historieundervisning for den dag. De lytter ellers ofte interesseret når historie bliver vagt til live i form af bygninger, og andet.

Jeg har fået fyldt depoterne op på denne sidste feriedag, i morgen står den igen på arbejde – men heldigvis er der weekend lige om lidt.

 

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.