Billeder,  Familien,  Ferie

Burg Thurent

DSC_9445En af de ting som var et must på ferien: et besøg på en borg eller slot – drengene var ikke overraskende mest stemt for en borg.

Burg Thurant er en ganske hyggelig borg, som ikke virkede til at være overrendt af turister – alene størrelsen på parkeringspladsen satte sine begrænsninger i form af en 8-10 pladser.

Borgen ligger flot med udsigt langs floden, med vin marker rundt omkring sig.

DSC_9435

DSC_9422

 

Drengene hoppede nærmest af begejstring på vej ind gennem indgangen af bare spænding over at skulle ind på en rigtig ridderborg, som de betegnede den.

Burg Thurent skiller sig ud med sine 2 tårne som hæver sig over området. Historien ville at borgen på et tidspunkt havde været delt i to, og der havde boet 2 familier der. Der var en tydelig væg ned igennem midten af borgen, der sandsynliggjorde det.

DSC_9447

DSC_9448Der var flot i alle kroge af borgen og det var spændende at liste omkring det næste hjørne og se hvad der gemte sig.

DSC_9455

DSC_9468

 

Borgen er bygget omkring år 1200, og er yderst velbevaret – dog er den under 2 verdenskrig blevet ramt og lå øde hen indtil ca. 1980, hvor den blev delvist blev genopbygget.

DSC_9466

 

Ingen ridderborg uden plads til heste – hen over udgangen fra stalden var der et hejseværk, således at ridderen i rustningen kunne blive løftet op på hesten – det har ikke været en spøg at være hest dengang.

DSC_9478

 

I dag er gårdhaven usandsynlig charmerende med beplantning, blomster og meget andet, den har dog nok været knap så pæn for nogle hundrede år siden.

Drømmer man om at holde ferie på en borg, så er muligheden her, for ud over privaten, var der indrettet en ferielejlighed, jeg havde 2 drenge som drømte om at skifte campingvognen ud med ophold på en borg 🙂

 

 

 

Follow on Bloglovin