Jeg har en niece, hvor både pigen og forældrene forsat er ualmindelige glade for strik. Det bliver brugt til det bliver slidt op derovre og så er det jo i bund og grund en fornøjelse at strikke til pigen.

Hun er dog ved at være store at strikke til og hun har bestemt en mening om hvad hun gerne vil have. Da vi var sammen i sommers fik vi os en snak om hvad næste projekt skulle være og ønsket var en lang cardigan i blå.

Faster gør naturligvis som ønsket – også selv om det medbragte mange lange vrangpinde. Pigen er en lang smal 8-årige og jeg faldt ikke lige over en opskrift som passede til hende, så jeg endte med at tage udgangspunkt i Copenhagen Cardigan fra Petiteknit str. xs. Da det er en raglan er det nemt at lave lidt lidt smallere ved simpelthen at droppe de sidste udtagninger – og derefter er den blot strikket så lang som det passede pigen.

Den er blevet ret vellykket hvis jeg selv skal sige det, og lige så tilpas for stor at det går nu og sikkert kan passe den i et par år. Jeg hoppede over knapper og knaphuller, da den formodenlig aldrig vil blive lukket alligevel.

Petiteknit kan altså noget når det kommer til at lave strikkedesign, Opskrifterne er gennemarbejdet og designet er ligeså. Knappestolpen er strikket med hele vejen og giver en fin kant, frem for at skulle have strikket den på til sidst. jeg over vejer om jeg selv skal have en på et tidspunkt – i den korte version 😉

Cardiganen er strikket i Drops Flora og Kid Silk, begge i farven Jeans. Jeg har brugt i omegnen af 3 ½ nøgle af hver til hvad nok er cirka en str. 10 år.

Pinde: 3½ og 4 mm

Garn: Drops Flora og Kidsilk i farven Jeans

Forbrug: cirka 3½ nøgle af hver, i alt knap 300 gram.

Størrelse: cirka 10 år

Ændringer: Strikket smallere og længere end opskriften på Copenhagen cardigan er 🙂

Hot or Not: Hot, den blev taget godt i mod.

 

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.