Vi tusser rundt og har ikke travlt i dag, der er ikke alverdens planer for dagen. Drengene tuller rundt i haven og nyder det gode vejr, jeg har haft gemalen til at finde havemøblerne og jeg har vasket dem. De står i det luneste hjørne af terrassen nu og inden længe finder jeg en stol med mit strikketøj.

drommekage.gif

Formiddagen er blandt andet gået med at bage verdens bedste drømmekage, man går aldrig galt i byen med den og den bliver absolut ikke ringere efter at have været en tur i fryseren, hvilket er planen med noget af den. Jeg elsker nybagt kage, men de fleste kager skal ikke stå mere end en dag før jeg ikke gider den, men denne bliver jeg aldrig træt af.

 Skulle du have lyst, så er opskriften her:

Grigos Drømmekage

1 springform (ca. 25 cm i diameter, bunden
dækket med bagepapir og siderne smurt)

Kage:
2 æg
100 g rørsukker
25 g vanillesukker
120 g mel
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk
25 g smør

Fyld:
180 g usaltet smør
75 g mælk
330 g brun farin
160 g kokosmel

Pisk æg, sukker og vanillemarven tykt og skummende. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i massen. Vend det forsigtigt med en dejspatel. Varm mælken sammen med smørret og vend det i massen til sidst.
Fyld den i en kageform/fad med bagepapir og bag den i forvarmet ovn ved 180 grader i 20-25 minutter. Eller til kagen er gylden brun og ikke giver for meget efter, hvis man trykker på den. Afkøl den.

Smelt alle ingredienser sammen i en gryde og rør grundigt igennem. Fyld massen på de afkølede kager og lad den sætte sig i køleskabet i cirka 2 timer.

Det skal lige siges at jeg synes der er alt for meget fyld på og laver normalt 1½ – 2 portioner af bunden til en portioner af fyldet.

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *