surdel.gifEn gang havde jeg en surdej, men i en stressede periode endte den med at dø, simpelthen fordi at den ikke blev brugt. Jeg er begyndt at bage en del igen, så tiden var inde til at begynde en ny. Den har stået og hygget sig siden i går aftes og i aften skulle den gerne være klar til at lave fordej af. Det giver en helt andet brød når det har fået lov at stå og hygge sig, og jeg glæder mig til at sætte tænderne i et nybagt brød på surdej om et par dage med smør og en god skive ost, det fåes ikke meget bedre.

Surdejen er lavet således:

1 tsk honning

½ tsk salt

Gær, ca en ærtes størrelse

vand

mel

Salt, gær og Honning er rørt sammen, vand er tilsat og rørt ud og tilsidst mel til det har konsistens som grød. Jeg har brugt ½ hvedemel og ½ grahamsmel. Så skal det stå ved stuetemperatur et døgns tid.

I går eftermiddags havde vi denne pragtfulde regnebue uden for vinduet. Billedet er taget igennem vinduet, så billedet er blevet lidt grumset, men man kan vist stadig ane hvor pragtfuld den var. Den var så tydelig i farverne og jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har set en så flot.

regnbue.gif

 

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.