Striber på strikkemaskinenJeg mindes et børneprogram, hvor der var et eller andet med farver og striber, hvad præcis det var kan jeg ikke huske, men jeg kom til at tænke på udtrykket farver og striber, da jeg sad og strikkede en halsklud på strikkemaskinen. Den er genial til sådan noget. Jeg føler at jeg får mere og mere styr på den og så, på et tidspunkt da jeg strikkede glemte at tænke mig om og lige pludselig havde jeg kørt det strikkede af, det var lidt en udfordring at få det på nålene igen.

striberblaa.gif

Fakta:

Mønster: Liselottes opskrift

Garn:  Bomuld fra Aldi og Indiecita

Forbrug: 70g. af hver farve bomuld og en en rest Indiecita

Størrelse: ca. 150 x 15 cm.

Maskinindstilling: spænding 5, maskestr. 10.

Hot or Not: Hot, så hot at jeg fluks vil købe noget sort bomuld og lave et mere.

Det næste er samme opskrift, men i strømpegarn.

stribersorte.gif

Fakta:

Mønster: Liselottes opskrift

Garn: Brugens strømpegarn

Forbrug: 50 g. af sort og hvid og et par rester.

Størrelse: ca. 120 x 15 cm.

Maskinindstilling: spænding 4, maskestr. 8½.

Hot or Not: For kort, der skal nok 100 gram til af hver farve, men det havde jeg ikke. Men stadig brugbart.

Så er der strikket efterårshuer til drengene ligeledes på maskinen, det går godt nok hurtigt. De er strikket som et bredt stykke, syet sammen til et rør og strikket sammen i toppen. Til sidst er der lavet et ombuk på den nederste kant. På huerne har monteringen taget længere tid end det at strikke dem på  trods af jeg har skulle studere manualen mange gange undervejs.

huer.gif

Fakta:

Mønster: Min egen.

Garn:  Bomuld fra Aldi

Forbrug: knap 50g. af hver farve bomuld  til hver hue.

Størrelse: 3 og 5 år

Maskinindstilling: spænding 7, maskestr. 10.

Hot or Not: Hot, synes jeg. Marcus synes også den er okay. Det er brugt som øvelse til at lave mønster strik på strikkemaskinen, og det er hot i sig selv.

Jeg har vindet garn op til en trøje til Nicklas, modellen er fra en gl. strikkebog af Vibeke Lind, nemlig “Strik på maskine og i hånden” købt på et biblioteksudsalg. Garnet er bomuldsgarn, købt til nærmest ingenting på et tidspunkt, så skulle det mod forventning ikke lykkes, er katastrofen ikke så stor.

I vores lokalavis var der en reklame fra Lisettes butik, der har garn lagersalg i butikken fra i morgen og til søndag, det kunne da godt være at jeg skal have lokket gemalen med ud på en køretur. Jeg har længe overvejet at besøge butikken, den ligger ikke så langt her fra og betjeningen i webshoppen er i hvert fald fin.

Helle har tagget mig og det skal jeg nok vende tilbage til senere.

 

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.