Min egen spejdertid som barn varede ganske kort – faktisk tror jeg den varede lige til den første lejr, men min drenge har fundet spejderlivet spændende og det har over årene betydet at hele familien er involveret i spejderarbejdet. Drengene er spejdere på 8 og 9 år, hvilket må siges at være en del år med samme fritidsinteresse. De har mange gode minder fra spejderaftener, weekender og ikke mindst lejre, som det er blevet til et utal af efterhånden.

De første år var det Mus-lejren på Thorup Hede som var et fast tilbagevendende punkt i juni måned. En lejr målrettet børn i 0-3 klasse og med en størrelse hvor alle kan være med. Siden er det blev til et par Centerlejre på Houens odde i sommerferien, første gang Marcus skulle afsted i en alder af 11 år på sådan en uge lejr var jeg mildst talt noget nervøs, men jeg kan se de altid kommer tilbage med gode oplevelser i bagagen. Begge var med på Spejdernes Lejr i Sønderborg i sommers, hvilket til dato har været deres største lejr. Den yngste ser frem til at skal en tur til USA i 2019 på Verdens jamboree – selve lejren er cirka samme størrelse som Spejdernes lejr, men det at møde spejdere fra hele verden må siges at være vildt. De skal derudover også tilbringe en god uge i New york.

På et tidspunkt begyndte Gemalen at give en hånd her og der og inden længe var han involveret langt ud over det. Begge drenge var alligevel afsted, så det gav faktisk bare noget andet samvær. Jeg kom så for 3 år siden med i grupperådet og laver mere eller mindre alt kommunikation der i dag kommer ud af huset.

Vi er stor fan af spejderarbejdet på trods af ingen af os rigtig har dyrket det før vores børn begyndte, men vi kan se det giver nogle andre kompetencer end holdsport og skolen giver. Ungerne lærer at begå sig på tværs af alder og forskelligehed,  masser af sociale kompetencer og en helt grundlæggende holdning om der skal være plads til alle uanset hvor man kommer fra. Jeg er fan – og indtil videre er mine drenge det også – og jeg håber de holder ved igennem ungdomsårerne også.

 

You might also enjoy:

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *